”Haluamme syvän kumppanuuden” Suomi haluaa BRYTTYÄ suhdetta Isoon-Britanniaan Brexitin jälkeen

Suomalainen ministeri on sanonut, että hän haluaa, että Britannian ja Suomen väliset läheiset suhteet jatkavat Brexitin jälkeen.

Yhdistynyt kuningaskunta aloittaa kauppaneuvottelut Euroopan unionin kanssa uudella vuodella, mutta on pelätty, että neuvottelut saattavat olla jopa ensimmäistä vaihetta.

Puheessaan yksinomaan Express.co.uk: lle Suomen varapääministeri Samuli Virtanen sanoi, että Suomi halusi ”tehdä yhteistyötä” Britannian kanssa.

Hän sanoi: ”Meille Iso-Britannia on iso kauppakumppani, yksi suurimmista.

brexit

”Se on voimakkain sotilaallinen voima Euroopassa. Haluamme tehdä yhteistyötä Britannian kanssa eri tasoilla. Toivottavasti vielä syvempi kuin nyt.

”Brittiläisten on päätettävä, mitkä kansainväliset järjestöt haluavat kuulua tai eivät halua kuulua, se ei ole meidän päätöksemme.

”Haluamme vain tehdä yhteistyötä kanssasi.”

Virtanen sanoi, että tulevissa neuvotteluissa edistyminen edellyttää molempien osapuolten joustavuutta korostamalla vahvaa kumppanuutta, jonka hän haluaa Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa Suomen ja Euroopan unionin kanssa Brexitin jälkeen.

”Yhdistynyt kuningaskunta on erinomainen liittolainen ja erittäin tärkeä”, hän sanoi.

”Kuten sanoin, Yhdistynyt kuningaskunta lähtee EU: sta, mutta haluamme pitää suhteemme mahdollisimman lähellä heitä.”

Virtanen lisäsi, että Yhdistyneen kuningaskunnan ja Suomen tuleva suhde riippuu siitä, että Yhdistynyt kuningaskunta ja EU: n neuvotteluryhmä pääsevät sopimukseen.

Pääministeri suostui sopimaan Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junkerin kanssa Britannian mahdollisuudesta siirtyä neuvottelujen toiseen vaiheeseen.

Viime viikolla EU: n päämiehen Brexit-neuvottelija Michel Barnier totesi, ettei se ollut avoin vapaakauppasopimukselle, mukaan lukien rahoituspalvelut.

Yhdistynyt kuningaskunta lähtee EU

Barnier sanoi: ”Rahoituspalveluihin ei ole paikka. Rahoituspalveluihin ei ole olemassa yhtä kauppasopimusta. Se ei ole olemassa. Poistuessaan yhtenäismarkkinoista he menettävät rahoituspalvelupassin. ”

Ranskalainen kohtasi valtavan vastarintaa kovan linjan Brexiteersista, koska hän väitti, että Yhdistynyt kuningaskunta noudattaa kaikkia EU: n sääntöjä odotetun kahden vuoden siirtymäkauden aikana Brexitin virallisen päivämäärän jälkeen maaliskuussa 2019.

Herra Barnier on sittemmin sanonut: ”Loogisesti kumppanuutemme taloudelliselle puolelle työskentelemme vapaakauppasopimuksen pohjalta samalla tavoin kuin mitä olemme neuvotelleet ja allekirjoittaneet äskettäin myös Kanadan, myös Etelä-Korean ja Japanin kanssa.

”Näiden eri mallien välillä on tietenkin eroja, koska jokainen näistä yhteistyömalleista näistä kaupallisista malleista on luonnollisesti räätälöity ja erityinen maa, jolla allekirjoitamme nämä sopimukset.

”Joten on eroja, mutta sama lähestymistapa on sama logiikka, joka tukee näitä sopimuksia, ja se on tilanne Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa sen valossa, mitä he ovat sanoneet olevansa itse.”

Theresa May on vaatinut, että Yhdistynyt kuningaskunta pyrkii sopimaan sopimuksesta Euroopan unionin kanssa.

Toimistonsa julkilausuma: ”PM sanoi, että oli selvää, mistä hallitusten tavoite on: sopimus, joka takaa parhaan mahdollisen kauppasopimuksen EU: n kanssa, antaa Yhdistyneelle kuningaskunnalle mahdollisuuden asettaa sääntöjä, jotka ovat oikeassa tilanteessamme, ja helpottaa kunnianhimoista kolmatta maan kauppaa. Brexit-sihteeri ja pääministeri olivat selvillä, että Yhdistynyt kuningaskunta etsii sopimusta. ”

Mayin virallinen tiedottaja on sulkenut pois Euroopan talousalueen (EEA) mallin tai Kanada-tyyppisen kauppasopimuksen.

PM: n tiedottaja sanoi, että hallitus on ”aina ollut selvää”, että Brexit-sopimus tulee olemaan EU: n ”parhaassa mielenkiinnossa” ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.